مقاله پرورش قارچ های خوراکی

دانلود تحقیق و مقالات رشته کشاورزی با عنوان مقاله پرورش قارچ های خوراکی در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۱۱۴ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقاله پرورش قارچ های خوراکی

مقدمه
پرورش قارچ خوراکی امروزه اهمیت زیادی کسب کرده و پیشرفت قابل توجهی نموده است . نظر بسیاری از دانشمندان ومحققین به این گیاه شگفت انگیز ، که فقط از بقایای گیاهی کم ارزش از نظر اقتصادی مثل کاه ، گندم ، کاه جو ، کاه برنج و امثالهم پرورش می یابد جلب شده است
قارچ ، اگر چه از مواد زائد گیاهی تغذیه می کند . کیفیت غذایی قابل توجهی دارد : سرشار از پروتئین و در عین حال بسیار خوش طعم است . بعلاوه دوره کشت آن بسیار کوتاه است و در سال چندین بار می توان به کشت آن مبادرت نمود .
از سال ۱۹۷۰ ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری کرده است . بازده تولید قارچ های اهلی شده روز به روز افزایش می یابد و به علاوه انواع جدید قارچ های جدید اهلی شده و پرورش می یابند . قارچ را می توان در سطح کوچک ، در منزل ، به منظور مصرف در خانواده ، و در سطح بزرگتر جمعیت ارائه به بازار و تامین درآمد تولید کرد .

تاریخچه
قارچ به اصطلاح گیاه موضوعات مختلف و شگفت انگیزی را در دوران عمر زمینی طی کرده است تا به امروز هنوز به طور کامل نزد جهانیان شناسایی نشده است .
مردم بد بینی خاصی نسبت به قارچ ها دارند چون شنیده اند که بعضی از انسانها بر اثر خوردن قارچ مسموم شده اند و جان خود را از دست داده اند .
قارچ های سمی در کنار انواع خوراکی و کیفیت غذایی این گیاه انسان را بر آن داشت که قارچ خوراکی را خود پرورش دهند .
هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند که از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یک پزشک یونانی به نام «نیکاندر» قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .
سیصد سال بعد « دیو سکورید» یک پزشک دیگر یونانی روش ساده و عملی برای پرورش قارچ ابداع کرد و سرانجام در قرن ۱۶ یک ایتالیایی به نام سالپین و یک گیاه شناس فرانسوی به نام شارل دولکلوز معروف به کلوسیوس آثاری در مورد پرورش قارچ نوشتند .
کمی دیر تر در حدود دهه ۱۶۵۰ کشاورزان فرانسه کاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . آنها متوجه می شوند که در گوشه جالیزشان جائی که کودهای اسب قارچ ظاهر شده ولی به علت آن پی نمی بردند ولی در اندیشه تکثیر قارچ افتادند یکی از کشاورزان متوجه می شود که قارچ که در جالیزشان است با قارچ های وحشی مراتع تفاوتهایی دارد به این ترتیب که علاوه بر تفاوت ظاهری این گونه قارچ ها بر خلاف قارچ های مراتع قابلیت تطبیق با شرایط پرورش در باغچه را دارند .
کین تینی در وروسای به پرورش قارچ برای پادشاه خورشید دست می زند چند سال بعد ، تورن فورت به آکادمی سلطنتی علوم نامه ای درباره پرورش قارچ می نویسد … پرورش قارچ که همه این نوآوران می شناختند هنوز بعضی علاقه مندان به آن عمل می کنند یک عیب جدی داشت : پرورش قارچ در زمستان بعلت سرما و در تابستان به علت گرما ووجود انگل ها غیر ممکن بود در حدود اواخر قرن هیجدهم عده ای به فکر افتادند که قارچ را زیر گلخانه پرورش دهند تا فصل تولید را طولانی تر سازند و این قدم جدیدی بود .
یک باغبان فرانسوی به نام «شامبری» به فکر استفاده از معادن متروک جهت پرورش قارچ افتاد . استفاده از معادن چند فایده داشت : ثبات درجه حرارت ، سهولت تنظیم هوا و سهولت تنظیم رطوبت نسبی .
و باز هم دو فرانسوی به نامهای کنستاتین و ماتروشو از انستیتو پاستور هستند که در این زمینه قدمی پیش بر می دارند ما در پیشرفت تکنولوژی پرورش قارچ را تا حد زیادی مرهون آنها هستیم این دو نفر با بهره گیری از روشهای پاستوریزاسیون اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کردند و میسلیوم به دست آورند از آن هنگام این امکان به وجود آمد که پر بارترین نژادهای قارچ را به صورتی خالص پرورش داد .
کار این دو محقق باعث شد که انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی کردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط کار محققین با یکدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . امروزه وضع به گونه ای دیگر است .
بیستمین کنگره بین الملی درباره دانش و پرورش قارچ ها در ژوئن ۱۹۷۸ در فرانسه تشکیل شده است که در آن ۶۰۰ نفر محقق و تولید کننده از سی کشور جهان شرکت داشتند .
در جریان این کنگره ، یک محقق انگلیسی در خطا به خود اظهار کرد که آرزو دارد ارتباطبین شرکت کنندگان بیش از پیش برقرار شود و این بیان توجه پیشگامان پرورش قارچ را که تا آن هنگام اماکن پرورش قارچ خود را با سیم خاردار و سگ نگهبان حفاظت می کردند تا کسی از راز و رمز کارشان در پرورش قارچ سر در نیاورد برانگیخت .
در پی این اقدامات ، تبادل مفید اطلاعات ونتایج به دست آمده ، بی شک در آینده پرورش انواع قارچ ها ار انحصار معدودی باغبان و قارچ شناس غربی بیرون آمده و در همه جای دنیا گسترش خواهد یافت به این ترتیب آیا مصرف کنندگان قرن بیستم شاهد بحرانی در زمینه پرورش قارچ ، بعلت افزونی تولید خواهد بود و یا بلعکس .
دنیا به شکرانه تولید پیوسته این ماده غذایی با ارزش از گرسنگی نجات خواهد یافت ؟ آینده نشان خواهد داد .
از بیش از دو هزار سال پیش ، که نیکاندر پزشک ، با روشی بدوی و به کمک شاخ و برگ انجیر قارچ پرورش داد تاکنون چه راه دراز و پر پیچ و خمی پیموده شده است !

فهرست مطالب
مقدمه ۱
تاریخچه ۲
شناخت قارچ های خوراکی و سمی و داروئی ۵
قارچ های خوراکی ۵
قارچ های سمی ۶
قارچ های داروئی ۱۰
آشنایی با قارچ های صدفی ۱۱
قارچ صدفی ۱۱
انواع قارچ صدفی ۱۴
۱- پلوروتوس استرا توس ۱۴
۲- پلوروتوس فلوریدا P.florid 15
۳- قارچ شاه صدف Eringi 15
۵- ساج کاجو : ۱۶
۶- قارچ صدفی صورتی یا سالمون ۱۷
۷- قارچ صدفی خرمائی ۱۷
شکل شناسی یا مرفولوژی ۱۷
اصول تهیه بستر قارچ صدفی ۲۱
مایه کوبی یا مایه قارچ ۲۳
روشهای بذر زنی قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس ۲۶
روش کشت قارچ صدفی ۲۶
۱- کیسه ای ۲۷
۲- کشت قارچ به روش سبدی ۲۹
۳- کشت به روش قفسه ای ۲۹
۴- کشت روی تنه درخت ۳۰
۵- روش گسترده روی زمین ۳۱
خصوصیات سالن کشت قارچ ۳۲
شرایط استاندارد کارگاههای ساختمانی مخصوص پرورش قارچ : ۳۳
ضد عفونی سالن کشت قارچ ۳۴
بخار آب ضد عفونی کننده ۳۶
مراقبت های ویژه جهت رشد قارچ صدفی ۳۸
آفات قارچ ۴۴
۱- مگس سرکه ۴۴
۲- آفت نماتد ۴۴
۳- بیماری فوزاریوم ۴۶
۴- تریکودرما ۴۷
۵- مومی ۴۷
۶- کلاهک سیاه ۴۸
۷- بیماری باکتریایی ۴۹
تعریف سویه یا استرین ۵۰
آشنایی با انتخاب سویه ۵۰
تهیه اسپاون قارچ دکمه ای : ۵۳
تعریف کود کمپوست ۵۴
آشنایی با مواد ونحوه عمل آوری کود کمپوست ۵۵
۱- مواد اصلی ۵۵
۲- مکمل های غذایی ۵۶
۳- مواد غذایی کنسانتره ۵۶
۴- کودهای ازته ۵۶
۵- املاح معدنی ۵۶
آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی ۵۷
مزایای کمپوست مصنوعی ۵۸
سوله تهیه کمپوست ۵۹
روش های تولید کود کمپوست ۵۹
تهیه کمپوست ۵۹
روش های آماده سازی بستر ۶۸
خاک پوششی بستر سالن های کشت قارچ ۷۱
ضدعفونی خاک پوششی ۷۲
مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ ۷۳
مرحله داشت قارچ دکمه ای ۷۳
اصول هوادهی سالنهای پرورش قارچ ۷۶
اصول برداشت محصول ۷۷
بسته بندی ۷۸
انبار کردن قارچ ۷۹
درجه بندی قارچ ۷۹
تبدیل ونگهداری قارچ های خوراکی ۷۹
بیماری های قارچ های خوراکی ۸۶
علائم بیماری و رتیسلیوم ۸۷
کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم ۸۸
۳- بیماری تار عنکبوتی ۸۹
۴- قارچ های هرز کلاه دار ۹۰
۵- بیماری بلاچ تند ۹۱
۶- بیماری حفره دار شدن کلاهک ۹۱
۷- بیماری مومی شدن ۹۱
۸ – تیغه های اشک ریز ۹۲
۹- بیماری باکتریایی ۹۲
۱۰- بیماری ویروسی ۹۲
آفات قارچ های خوراکی ۹۳
منابع علمی ۱۰۱


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 114

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط