صفحه اصلی پرسش و پاسخ پشتیبانی تماس با ما
صفحه نخست  » علوم پزشکی  »  مقاله هیدروتهای کربن و ساکاروز در تغذیه انسان

مقاله هیدروتهای کربن و ساکاروز در تغذیه انسان

مقاله هیدروتهای کربن و ساکاروز در تغذیه انسان
هیدراتهای کربن و ساکاروز در تغذیه انسان
انسانهایی که با کارهای سنگین درگیر نیستند . روزانه به مواد غذایی اساسی و ضروری ذیل نیاز دارند : ۱۰ گرم پروتئین ، ۹۰  گرم چربی و ۵۰۰ گرم هیدراتهای کربن ، بنابراین ، هیدراتهای کربن ، قسمت اعظم (بیش از ۷۰% ) غذای انسان را تشکیل می دهند .
ارزش حرارتی یک گرم پروتئین ۸/۴ کیلو کالری ( احتراق ناقص در بدن تا تشکل اوره ) و ارزش حرارتی یک گرم چربی ۳/۹ کیلو کالری و بالاخره ارزش حرارتی یک گرم هیدرات کربن ۴ کیلو کالری می باشد .
بدین توتیب ،‌ ارزش حرارتی هیدراتهای کربن از پروتئین تر و ضمناً از چربیها ، بسیار کمتر است .
با این وصف ، کالری ناشی از هیدراتهای کربن ، بیش از ۶۰% کل کالری روزانه مورد نیاز است را تشکیل می دهد ( پروتئین : ۴۸۰ کیلو کالری چربی : ۸۳۷ کیلو کالری ، هیدراتهای کربن : ۲۰۰ کیلو کالری ، کل : ۳۳۱۷ کیلوکالری ) .
بنابراین هیدراتهای کربن منبع اصلی انرژی بدن انسان است. نشاسته . کربوهیدرات اصلی جیره غذایی انسان ( در غلات ، سیب زمبنی و غیره ) و با بزاق دهان و آنزیمهای معده قبل از جذب ، هیدرولیز می شود . این پروی چندی طول می کشد . کربوهیدراتهای محلول ، شامل ساکاروز ، یعنی قند معمولی ، خیلی سریعتر از نشاسته هضم و جذب می شوند . چون قند در عین خوشمزه وش یرین است : انسانها با کمال اشتیاق قند را جایگزین قسمتی از مواد غذایی نشاسته ای می نمایند . قند ، به عنوان یک ماده غذایی ذخیره شدنی شدنی ( بصورت چربی ) و قابل پس گرفتن از ذخیره برای تولید انرژی در آمده است . ( هنگام راهپیمایی ، ورزش ، برای کارهای سنگین کارگر ، برای بیماران و اشخاصی که دوره نقاهت را می گذرانند ) . ساکاروز از سایر قندها به استثنای فروکتوز که خود کمی شیرین تر از سایر قندهاست شیرینتر است و چنانچه شیرینی ساکاروز ۱۰ باشد و   فروکتوز و  گلوکوز نسبی که با درجه حرارت آزمایش بستگی دارندبه شرح زیر بیان می گردد :

 

درجه حرارت به سانتی گراد – فروکوز – گلوکوز
۱۸۱۲۸۵۸
۴۰۱۰۰۵۶
۶۰۷۹۳۳

 

گرچه فروکوز قدری شیرین تر از ساکاروز می باشد ، لیکن تهیه آنچه پیچیده است و چون کریستالهای آن جاذب الرطوبه بوده ، رطوبت هوا را سریعاً جذب و ب سهولت به مایع تبدیل می گردد .انبار کردن آن نیز مشکل است . ساکاروز به علت ارزش به علت ارزش غذایی قابل توجه و خاصیت قابل توجه و خاصیت قابلیت جذب آسان و همچنین خواص فیزیکی لان مهمترین ماده غذایی اجتناب مرسوم شده است . معذلک ، بعلت ارزش غذایی قابل توجه و سرعت جذب آن ، تنها کربوهیدرات مواد غذایی نمی تواند باشد . نشاسته کندتر هضم می شود و گلوکز مورد نیاز خون را یکنواخت تر تأمین می نماید . از طرف دیگر ، چنانچه مقادیر خیلی زیاد ساکاروز مصرف شود .
خود بیش از حد گلوکز انباشته شده و تبدیل به چربی گردیده در بدن به صورت لایه چربی در می اید . بنابراین اگر چه به علت این است که بجای قسمتی از مواد نشاسته ای غذای روزانه ، قند مصرف شود ، ولی مصرف ساکاروز نباید از ۲۵% کربوهیدرات تجاوز کند . یعنی نباید از ۱۲۵ گرم در روز بیشتر مصرف گردد .


تعداد صفحات : 50 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود