مقاله تغذیه دام و طیور

Paper fed to livestock and poultry

دانلود مقاله تغذیه دام و طیور

مقدمه:‏
‏ نقش تغذیه در موجودات زنده بر هیچ‌کس پوشیده نیست. ‏هر موجود جاندار دارای ویژگی دریافت انرژی از محیط ‏اطراف خود و تغییر و تبدیل و مصرف انرژی می‌باشد. ‏چگونگی دریافت انرژی و مواد‌ مغذی مورد نیاز جهت مصرف ‏انرژی و ادامه حیات موضوع علم تغذیه می‌باشد. علم تغذیه ‏ترکیبی از دانش بیوشیمی و فیزیولوژی در جهت بررسی ‏ویژگی‌های مواد خوراکی و چگونگی استفاده از آنها توسط ‏دستگاه گوارش موجود زنده می‌باشد.‏
‏ تغذیه فرآیندی است که در طی آن سلول‌های بدن حیوان ‏قابلیت استفاده از مواد شیمیایی مورد نیاز خود را جهت ‏انجام مطلوب واکنش‌های متابولیکی و شیمیایی برای رشد، ‏نگهداری(‏Maintenance‏)، کار و تولید دریافت می‌نماید. ‏شناخت روابط بین مواد موجود در خوراک‌ها و نیاز سلول‌های ‏موجود زنده قبل از استفاده عملی و خوراک دادن، ضروری ‏می‌باشد. در آغاز بررسی علم تغذیه نیاز به شناخت کلیه ‏این روابط از نظر بیوشیمی و فیزیولوژی داریم.‏
‏ بطور کلی مواد خوراکی، تشکیل دهنده غذا هستند و غذا ‏ماده‌ای است که موجود زنده قادر به‌خوردن آن و سپس انجام ‏مراحل هضم و جذب بر روی آن باشد. در اغلب غذاها، کلیه ‏مواد شیمیایی موجود در غذا جهت موجود زنده قابل ‏استفاده نیستند و مقداری از آن از طریق دستگاه گوارش ‏دفع می‌گردد.‏
‏ در علوم دامی با توجه به هدف ما از پرورش دام‌ها که ‏ایجاد منابع غذایی با کیفیت جهت انسان می‌باشد، ‏دیدگاه‌های اقتصادی نیز در آن حائز اهمیت می‌باشند و ‏ضرورت شناخت فرآیندهای غذایی آشکار می‌باشد.‏
‏ در پرورش حیوانات اهلی قسمت اعظم هزینه تولید مربوط ‏به هزینه تغذیه می‌باشد که در برخی از شاخه‌های دامپروری ‏تا ۸۰% از کل هزینه پرورش دام را هزینه تغذیه شامل ‏می‌شود. بنابراین در شرایط متعارف مدیریت تغذیه بالاترین ‏اهمیت اقتصادی را در پرورش دام به خود اختصاص می‌دهد.‏
‏ هدف ما در بخش دامپروری تکمیل مواد موجود در خوراک ‏جهت پاسخگویی دقیق به مجموع احتیاجات غذایی بدن دام ‏می‌باشد. امروزه علاوه بر خوراک‌های طبیعی جهت تکمیل ‏جیره‌های غذایی به آنها مواد مصنوعی افزودنی مانند ‏ویتامین‌ها، نمک و اسیدهای‌آمینه مصنوعی نیز اضافه ‏می‌کنیم اما هیچ‌کس نمی‌تواند اطمینان داشته باشد که ‏غذایی کاملاً مطابق با نیاز حیوان تهیه نموده است بلکه ‏تلاش ما در جهت نزدیک کردن هرچه بیشتر ترکیب خوراک به ‏نیاز دام می‌باشد. ویژگی یک متخصص تغذیه موفق، شناخت ‏دقیق مواد خوراکی و اثرات متقابل بین مواد خوراکی و ‏نیز شناخت دقیق ساختار فیزیولوژیک و آناتومیک دستگاه ‏گوارش دام می‌باشد. پس از شناخت مواد خوراکی و نحوه ‏پاسخ دام به ماده خوراکی، متخصص تغذیه باید قادر باشد ‏غذایی با کاملترین ترکیب و با حداقل هزینه جهت تولید ‏با کیفیت و اقتصادی، تهیه نماید. روش‌های تهیه خوراک و ‏تنظیم جیره غذایی در ادامه دروس تغذیه مورد بررسی قرار ‏خواهند گرفت.‏
‏ مواد مغذی(‏Nutrients‏)، ترکیبات شیمیایی آلی و معدنی ‏هستند که حاصل از فعالیت‌های کاتابولیسم و آنابولیسم در ‏موجودات زنده هستند و درصورتی که موجودی قادر به ساخت ‏آن در بدن خود نباشد، جهت ادامه حیات نیاز به دریافت ‏آن ماده مغذی از طریق خوراک دارد. از جمله مواد مغذی ‏می‌توان از آب، کربوهیدراتها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، املاح ‏معدنی و ویتامین‌ها نام برد.‏


فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات: 40

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط